De geschiedenis van MDC-Scooters

Mocht u ons alleen kennen van onze huidige locatie in Oldenzaal, dan hebt u een groot gedeelte gemist. Maar om het verhaal compleet te maken hebben wij een lesje geschiedenis van MDC-Scooters gemaakt. Zodat ook u kunt zien dat wij dit vak al jaren doen en ook klein zijn begonnen.

1985
1985

Waar het allemaal begon

Sinds 1948 zijn de bromfietsen op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Alleen ging het hierbij om een fiets met trappers en een (hulp)motor. Door de afschaffing van de verplichte trappers in 1985 werd de introductie van de bromscooter in Nederland mogelijk.

1998
1998

Oprichter van MDC-Scooters kocht zijn eerste scooter

Lang voordat het voor MDC begon zat er al een passie voor verschillende soorten brommers en crossbrommers in. Door de leeftijd van 16 te bereiken kon dan ook eindelijk de eerste scooter gekocht worden om zelf de weg op te gaan.

2005
2005

MDC-Scooters in de schuur achterthuis

Na een aantal jaren ervaring op te doen bij verschillende scooter en bromfiets zaken werd dan toch de knoop doorgehakt om voor zichzelf te beginnen. MDC-Scooters werd ingeschreven en de werkzaamheden werden gedaan vanuit de schuur in de achtertuin.

2007
2007

Eerste bedrijfsauto

Op een gegeven moment werd het zelf zo druk dat wij ook scooters moesten ophalen en wegbrengen. Dit maakte het natuurlijk onvermijdelijk om onze eerste bedrijfsauto aan te schaffen. Met deze blauwe bolide reden wij stad en land af om de klanten te bedienen.

2007
2007

Ons eerste bedrijfspand

Toch voelde zo'n schuur niet heel officieel. Dit resulteerde dat wij op zoek gingen naar ons eerste bedrijfspand. Dit werd een werkplaats met kleine showroom in Hengelo, waar wij al snel uit onze voegen barstten. Waardoor wij noodgedwongen de ruimte ernaast moesten huren om onze werkplaats te huisvesten.

2009
2009

Verhuizing naar Oldenzaal

Het verhaal gaat verder in Oldenzaal, waar wij een prachtige showroom konden betrekken met achterliggende werkplaats. Doordat ons pand midden in de binnenstad lag werden wij al snel steeds bekender in Oldenzaal en de regio. Hierdoor konden wij snel groeien en een paar mooie dealerschappen bemachtigen.

2013
2013

Nieuwe showroom aan de Molenkampstraat 34

Toch werd ook dit pand te klein en gingen wij op zoek naar een groter en beter bereikbaar pand. Wij kwamen hierbij op het pand aan de molenkampstraat waar na een grote verbouwing toch een mooie locatie ontstond. Hier gingen wij ook van een redelijke showroom door naar een showroom van wel 500m2.

2017
2017

Nog grotere showroom aan de Ainsworthstraat 60

Door een nieuw bestemmingsplan moesten wij noodgedwongen op zoek naar een nieuw pand. Na lang zoeken kwamen wij terecht bij ons huidige pand, waar toen nog een keukenzaak in zat. Na ontzettend veel verbouwen en renoveren konden wij hier een nog grotere showroom betrekken waardoor wij een nog uitgebreider assortiment voor u kunnen bieden.